Φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους
Πότε ωριμάζουν δηλαδή φυσικά (*) χωρίς την βοήθεια ορμονών και άλλων μέσων. Συμβουλεύουμε να τα καταναλώνετε μόνο κατά τις περιόδους φυσικής τους ωρίμανσης.
Ιαν. | Φεβ. | Μάρ. | Απρ. | Μάϊ. | Ιούν | Ιούλ | Αύγ. | Σεπ. | Οκτ. | Νοέ. | Δεκ. | |
Αβοκάντο | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||||
Αγγινάρες | Χ | Χ | ||||||||||
Αγγούρια | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Αχλάδια | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Βερύκοκκα | Χ | Χ | ||||||||||
Γκρέϊπ Φρούτ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||
Καλαμπόκι | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||||
Καρότα | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ |
Καρπούζια | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||||
Κεράσια | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Κολοκύθια | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||
Κουνουπίδι | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | |||||
Κρεμμύδια ξερά | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ |
Κρεμμύδια φρέσκα | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | |||||
Λάχανα | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||
Λαχανάκια Βρυξελών | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Λεμόνια | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ |
Μαρούλι | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||
Μελιτζάνες | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||||
Μήλα | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Μπάμιες | Χ | Χ | ||||||||||
Μπανάνες | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ |
Μπρόκολλα | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||
Νεκταρίνια | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Ντομάτες | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | |||||||
Παντζάρια | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||
Πατάτες | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ |
Πιπεριές | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||||
Πορτοκάλια | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | |||||
Ροδάκινα | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Σέλινο | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ |
Σπανάκι | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | Χ | |||
Σπαράγγια | Χ | Χ | Χ | |||||||||
Σταφύλια | Χ | Χ | Χ | Χ | ||||||||
Φράουλες | Χ | Χ | ||||||||||
Ιαν. | Φεβ. | Μάρ. | Απρ. | Μάϊ. | Ιούν | Ιούλ | Αύγ. | Σεπ. | Οκτ. | Νοέ. | Δεκ. |
(*) Η ωρίμανση αναφέρεται σε συνθήκες Ελλάδας και Βορ. Ημισφαιρίου γενικότερα.